Behandelmethoden

In de praktijk wordt hoofdzakelijk gewerkt met de oefenmethode Ontwikkelingsmotoriek, en met Reflexologie als dat voor het persoonlijk op maat gesneden programma noodzakelijk is.

Ontwikkelingsmotoriek

Deze methode gaat uit van het unieke individu. Ieder mens heeft een unieke lichaamshouding en -beweging. Vanaf conceptie tot volwassen leeftijd verandert het lichaam voortdurend. In deze hele fase ontwikkelt het fysieke lichaam alsook de daaraan verbonden psychische mogelijkheden. Als deze ontwikkelingen veilig verlopen zonder verstoringen, hebben we op volwassen leeftijd een vrij lichaam en een vrije expressiehouding gekoppeld aan een vrije psyche. Helaas hebben velen van ons verstoringen opgelopen in deze ontwikkeling. Hierdoor kunnen er beperkingen optreden in de vrijheid van bewegen en jezelf tot uitdrukking brengen. Door de jaren heen kunnen zich allerlei fysieke en emotionele klachten openbaren. Door psychomotorische oefeningen gebaseerd op de Ontwikkelingsmotoriek, heb je de mogelijkheid om onvrijheden weer vrij te maken, zodat je weer je eigen natuur kunt zijn. Het is een proces in jezelf.

Reflexologie

De theorie achter reflexologie is dat er reflexzones op het lichaam zijn (voeten, handen, romp, gezicht, enz.) die corresponderen met klieren, organen en andere lichaamsdelen. Door het op een bepaalde manier behandelen van deze zones, kunnen spanningen verminderen en een betere doorstroming tot stand komen, zodat afvalstoffen makkelijker afgevoerd worden. Het afweersysteem wordt gestimuleerd en zodoende ook het zelfgenezend mechaniek van het lichaam ondersteund.