Cursussen

Dimensions, Opleidingsinstituut voor Ontwikkelingsmotoriek Niek Brouw, geeft cursussen die een ontdekkingstocht in jezelf zijn. De beperkingen van je lichaam kom je tegen, vooral de onbewuste patronen die je nog niet kunt beheersen. Tijdens een driejarige basiscursus leer je om deze beperkende patronen te gaan voelen, te gaan herkennen en te gaan benoemen. Daarna kun je ze pas spelenderwijze gaan beheersen.

Door al jouw mogelijkheden optimaler te gaan benutten, kun je creatiever en relativerender in het leven gaan staan. De cursus geeft je stap voor stap inzicht in het natuurlijke proces van de ontwikkeling van de motoriek van de mens en de ontwikkeling op meerdere bewustzijnsniveaus die hiermee gepaard gaan.

Verder krijg je meer inzicht in hoe een lichamelijke ontwikkeling vanaf conceptie tot volwassen leeftijd op natuurlijke wijze verloopt en welke ervaringsvrijheid qua bewustzijn daaraan gekoppeld is. Je krijgt inzichten in de ontwikkelingsstoornissen en inzicht in hoe jij jouw oorspronkelijke natuur kunt gaan (her)ontdekken.

In de cursussen wordt dit gekenmerkt door de totaalbenadering van de mens in Lichaam, Geest en Ziel en door de daarbij behorende gerichte fysieke oefeningen. Dit maakt dat een verstoring in je ontwikkeling in te halen is. Het herstellen van deze basis schept weer ruimte voor de natuurlijke groei en vergroot je waarnemingsvermogen.